INTERIØR- TRENDER

 
Lun stemning. Foto: Fritz Hansen

Lun stemning. Foto: Fritz Hansen

FARGER:

Endelig kan vi si farvel til de helhvite veggene! De har hatt et sterkt grep om oss i mange år, men nå vil vi gjerne ha det lunere. Vi er modigere når vi velger farger, og satser gjerne på dype kontraster og mer farger. Og hvor lekkert er det ikke å se både møbler og bilder «poppe» frem mot en dyp kontrastvegg!
 

 

Fremover blir vi enda mer modige fargemessig , og slår gjerne til med todelte vegger og monokrome rom hvor både lister og dører (og kanskje til og med gulv, tak og vegger) er i samme farge. 

 
Fra Montana sitt nye showroom i Bredegade i København

Fra Montana sitt nye showroom i Bredegade i København

 

mykt, blankt og eksklusivt

 
Lekre materialer i bildet fra Gubi

Lekre materialer i bildet fra Gubi

 

Det heteste akkurat nå er å myke opp interiøret med elegante materialer som velour, marmor, speil og messing. Vi ønsker også myke tepper å sette beina på. Hjemmet skal føles litt som et eksklusivt hotellrom! De grønne plantene er også tilbake og den grønne trenden har virkelig slått an her hjemme. Hvordan klarte vi å leve uten grønne planter i den hardeste minimalismen? Nå gir grønne plantene saftighet, frodighet og fornyet luft i hjemmene våre.
 

 
 

FREMOVER: back to basic

 

Utrykket Slow Food og Slow Shopping har vært kjente en stund, og nå ønsker vi også å ta denne filosofien med inn i hjemmet. Slow Living og Slow Design er nye begreper innen innredning, og målet er å gå «back to basic». Slow Design er for øvrig ikke et nytt begrep innen møbeldesign. Hans J. Wegner, Børge Mogensen, Poul Kjærholm og Finn Juhl var alle opptatt av varige materialer, tidløse design og godt håndverk. Bærekraftighet står i fokus, og bruken av varige materialer som lær, tre, glass og metall er økende blant nye designere.

Interiørmessig vil vi være mer opptatt av kvalitet og bærekraftighet ved valg av møbler. Vi vil også bli flinkere med gjenbruk, og krydre interiøret med funn fra loppis eller bestemors gamle broderte pute.

Altså går vi spennende tider i møte, for ingenting er vel mer spennende enn et personlig hjem der møbler og interiør har en mening og en historie!